Tietoa yhdistyksestä

Tampereen Talviuimarit ry

Tampereen Talviuimarit ry

Tampereen Talviuimarit ry. on perustettu 6.3.1960. Historiansa kulussa yhdistys on kasvanut muutaman kymmenen avantouintia kylmiltään harrastavan jäsenen seurasta 450 jäsenen seuraksi joka ylläpitää maan parasta avantosaunaa. Yhdistyksen tarkoituksena on ”kansan terveyden ja kuntoisuuden kohottaminen talviuinnin avulla”. Yhdistyksen päätavoitteena onkin sekä parantaa kaikkien tietoisuutta talviuinnin merkityksestä, laajentaa talviuinnin harrastusta, että parantaa talviuinnin harrastajien harrastusmahdollisuuksia.

Yhdistys toimii

Yhdistyksen eri tehtävistä vastaa hallitus, joka valitaan maaliskuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ja tiedot yhdistyksen eri toimikunnista ja niiden tehtävistä löydät nettisivuilta.

Yhdistyksen tärkein tehtävä on yllläpitää Kaupinojan avantosaunaa.Tätä varten saunalle on palkattu lämmittäjiä, jotka lämmittävät, myyvät lippuja ja pipoja ja makkaraa yms pientä tarpeellista, huolehtivat saunan puhtaudesta ja kaikkien viihtyisyydestä. Puut ja pienemmät remontit sekä kiukaan huolto tehdään talkootyönä. Talkoista tiedotetaan yhdistyksen ilmoitussivuilla.

Yhdistys järjestää myös mukavaa yhdessäoloa avantosaunomisen merkeissä: tapahtumia saunalla, saunailtoja juhlapäivinä kuten joulu ja juhannus, saunaretkiä muihin saunoihin. Perinteinen tapahtuma on myös Jaakonpäivän vesivyömaratooni ja vuoden Jaakon valinta.

Yhdistys järjestää myös muuta yhteistä toimintaa, teatteriretkiä jne – kiinnostuksen ja aktiivisuuden mukaan. Tapahtumista ja retkistä tiedotetaan sekä saunalla että yhdistyksen ilmoitussivuilla.

Yhdistys järjestää myös avantouintikilpailuja ja muita vesiliikuntaan liittyviä tapahtumia, sekä osallistuu muiden seurojen järjestämiin sellaisiin, mainittakoon jokavuotiset avantoiuinnin SM-kilpailut, ja joka toinen vuosi järjestettävät MM-kilpailut.

Jäsenille yhdistys tarjoaa mahdollisuuden vuokrata omistamaansa Pärnun Tamkotia.

Jäseneksi

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa talviuinnista kiinnostunut henkilö. Jäsenanomuslomakkeen saa saunalla lämmittäjältä ja sen voi jättää saunalla olevaan postilaatikkoon tai voit täyttää nettisivuilla olevan lomakkeen. Liittymismaksu on 20€ ja jäsenmaksu 20€ / vuosi.

Jäsen saa alennusta vuosikortista, mahdollisuuden osallistua yhdistyksen kokonaan tai osittain sponsoroimiin tapahtumiin, sekä vuokrata yhdistyksen omistamaa Tamkotia Pärnussa.

Toimikunnat

Toimintaansa varten yhdistyksellä on toimikuntia. Toimikuntiin kutsutaan hallituksen ulkopuolisia jäseniä. Kiinnostuneet jäsenet voivat myös ottaa yhteyttä toimikunnan vetäjään ja lähteä mukaan sen toimintaan.

Huvitoimikunta

Pj Tiina Nummi -saunaretket, Riikka Kaijanen, Heidi Lundberg,  Raija Pennanen, Terhi Mäkinen

Kiinteistötoimikunta

Pj Esko Jalanto, Timo Kortteisto – Talkoovastaava, Timo Höyden, Raimo Majamäki

Kilpailutoimikunta

Pj Mika Pöyhölä, Anne Haanpää,  Tiina Nummi, Arto Jassu, Taina Rajanti

Pärnutoimikunta

Pj Terhi Mäkinen tiedustelut ja varaukset, Pertti Rantanen, Tiina Nummi, Simo Mäkelä, Raimo Majamäki

Hallitus

Esko Jalanto

Puheenjohtaja
040 863 0570
eskojalanto@gmail.com

Mika Pöyhölä

040 534 8522
mika.poyhola@gmail.com

Tatu Pouttu

Taloudenhoitaja
046 851 2864
tatu.pouttu@gmail.com

Riikka Kaijanen

Sihteeri
050 404 4176
riikka.kaijanen@gmail.com

Raimo Majamäki

040 063 2366
raimo.majamaki@gmail.com

Timo Höyden

040 024 4513
motorrad.hoyden@kolumbus.fi

Terhi Mäkinen

040 820 2952
terhi.makinen55@gmail.com

Tiina Nummi

040 771 4700
tiina.nummi@gmail.com

Taina Rajanti

Varapuheenjohtaja
044 3211021
trajanti@gmail.com

Timo Kortteisto

Varajäsen
044 970 6543
tt.kortteisto@gmail.com

Aki Haapanen

Varajäsen
040 0797980
akihaapanen10@gmail.com

Teija Tallila

Jäsensihteeri, (ei hallituksessa)
050 330 2127
talviuimarit.jasensihteeri@gmail.com