TAMPEREEN TALVIUIMARIT RY

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa talviuinnista kiinnostunut henkilö. Jäsenanomuslomakkeen saa saunalla lämmittäjältä ja sen voi jättää saunalla olevaan postilaatikkoon tai voit täyttää nettisivuilla olevan lomakkeen.

Jäsenetuihin kuuluu oikeus ostaa vuosikortti (350€). Jäsenellä on myös mahdollisuus osallistua yhdistyksen kokonaan tai osittain sponsoroimiin tapahtumiin kuten sauna- ja teatteriretkiin, sekä vuokrata yhdistyksen omistamaa Tamkotia Pärnussa. Yhdistys maksaa jäsenten osallistumismaksut talviuintikisoihin, lue lisää kilpatoiminta sivulta.

Yhdistys toimii

Yhdistyksen eri tehtävistä vastaa hallitus, joka valitaan maaliskuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ja tiedot yhdistyksen eri toimikunnista ja niiden tehtävistä löydät nettisivuilta.

Yhdistyksen tärkein tehtävä on yllläpitää Kaupinojan avantosaunaa.Tätä varten saunalle on palkattu lämmittäjiä, jotka lämmittävät, myyvät lippuja ja pipoja ja makkaraa yms pientä tarpeellista, huolehtivat saunan puhtaudesta ja kaikkien viihtyisyydestä. Puut ja pienemmät remontit sekä kiukaan huolto tehdään talkootyönä. Talkoista tiedotetaan yhdistyksen ilmoitussivuilla.

Yhdistys järjestää myös mukavaa yhdessäoloa avantosaunomisen merkeissä: tapahtumia saunalla, saunailtoja juhlapäivinä kuten joulu ja juhannus, saunaretkiä muihin saunoihin.

Yhdistys järjestää myös muuta yhteistä toimintaa, teatteriretkiä jne – kiinnostuksen ja aktiivisuuden mukaan. Tapahtumista ja retkistä tiedotetaan sekä saunalla että yhdistyksen ilmoitussivuilla.

Yhdistys järjestää myös avantouintikilpailuja ja muita vesiliikuntaan liittyviä tapahtumia, sekä osallistuu muiden seurojen järjestämiin sellaisiin, mainittakoon jokavuotiset avantoiuinnin SM-kilpailut, ja joka toinen vuosi järjestettävät MM-kilpailut.

Jäsenille yhdistys tarjoaa mahdollisuuden vuokrata omistamaansa Pärnun Tamkotia.

Yhdistyksen toiminnasta vastaavat toimikunnat, joihin voi liittyä myös hallituksen ulkopuolisia kiinnostuneita jäseniä.

Talkoita Kaupinojalla

Tampereen Talviuimarit ylläpitää Kaupinojan saunaa monenlaisten talkoiden avulla. Ainostaan saunan lämmittäjät ovat palkkaa nauttivia työntekijöitä.

Kuukausittaisissa puutalkoissa tehdään ja pinotaan puita. Talkoot järjestetään yleensä lauantaisin ja niistä ilmoitetaan erikseen sekä nettisivuilla että saunalla. Puutalkoot alkavat jollei toisin mainita klo 8.
Talkoolaisille ruoka ja kahvit + sauna.

Tiinalle voit myös ilmoittautua jos haluat mukaan soppajoukkoihin jotka vastaavat talkoolaisten ja tapahtumien ruokatarjoilusta.

Tervetuloa iloiseen joukkoon!

Jäsentiedotteita

  • Melua ja ruuhkaa Kaupinojalla – vastaa kyselyyn! Please answer the questionnaire about rush and noise at Kaupinoja!
    Linkki kyselyynLink to English questionnaire Avantosaunomisen suosio kasvaa, mikä on ilman muuta hieno asia! Kasvavat kävijämäärät merkitsevät myös usein ruuhkaa, kaikilla saunoilla. Perinteisesti saunaan on tultu tekemään kunnon irtiotto stressistä ja melusta, ja on valitettavaa jos saunakokemus muuttuu rauhattomaksi ja stressaavaksi. Yritämme selvittää minä viikonpäivänä ja minä ajankohtana ruuhka on pahimmillaan ja miten se vaikuttaa… Lue lisää: Melua ja ruuhkaa Kaupinojalla – vastaa kyselyyn! Please answer the questionnaire about rush and noise at Kaupinoja!
  • Kaupin Kuohut talviuintikisat saunalla 2.11.2024
    Lauantaina 2.11. uidaan Kaupinojalla perinteeksi muodostuneet Kaupin Kuohut talviuintikisat. Kisauinnit alkavat klo 12, ja sauna aukeaa yleisölle vasta niiden jälkeen, todennäköisesti 14.00. Tiedotamme vielä aukeamisajan kun tiedämme kisaan ilmoittautuneiden määrän.Saturday 2.11. the traditional Kaupin Kuohut winterswimming competition at Kaupinoja. The competition begins at 12, wherefore sauna will open to public after it, probably at 14.00.… Lue lisää: Kaupin Kuohut talviuintikisat saunalla 2.11.2024
  • Talkoot syksy 2024 – kevät 2025
    Puutalkoita seuraavina lauantaina: 14.9.202419.1016.1121.1218.1.202515.2.22.3.26.4.17.5. Talkoot alkavat klo 8, kahvit, ruoka ja sauna tarjotaan. Muista laittaa nimesi listaan saunalla että tiedetään varata syötävät. Pienempiä puutalkoita voi olla väliaikoina. Samoin joka kuun toinen tiistai on huoltopäivä, jolloin vaihdetaan kiukaan kivet ja tehdään muita huoltotöitä. Jos haluat ottaa näihin osaa, ilmoittaudu talkoovastaava Timo Kortteiselle (yhteystiedot löytyvät Tietoa yhdistyksestä sivun alaosasta).
  • Vuosikokouksen terveisiä
    25.3. oli saunalla Tampereen Talviuimareiden vuosikokous. Paikalla oli kaikkiiaan 50 yhdistyksen jäsentä. Käytiin läpi kuluneen vuoden kertomus ja tilinpäätös, sekä hyväksyttiin suunnitelmat seuraavalle vuodelle. Kasvaneet kävijämäärät ovat tuoneet tuloja, jos tosin aiheuttaneet kulujakin. Tulevaisuudessa toivomme erityisesti että saataisiin kaukolämpö joka takaisi paremman lämpimän veden saannin. Saunahuoneen takaseinä rempataan myös tulevana kesänä. Suuren yksimielisyyden vallitessa valittiin… Lue lisää: Vuosikokouksen terveisiä
  • Talkoot syksy 2023 – kevät 2024
    Puutalkoita seuraavina lauantaina: 11.11. 20.1.10.2.16.3.13.4.11.5.Kesäkuun talkoot peruttu, uudet talkooajat sitten syksyllä. Talkoot alkavat klo 8, kahvit, ruoka ja sauna tarjotaan. Muista laittaa nimesi listaan saunalla että tiedetään varata syötävät. Pienempiä puutalkoita voi olla väliaikoina. Samoin joka kuun toinen tiistai on huoltopäivä, jolloin vaihdetaan kiukaan kivet ja tehdään muita huoltotöitä. Jos haluat ottaa näihin osaa, ilmoittaudu talkoovastaava… Lue lisää: Talkoot syksy 2023 – kevät 2024

Yhdistyksen säännöt

1 § Nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Tampereen Talviuimarit ry ja kotipaikka Tampereen kaupunki.

2 § Tarkoitus

Yhdistyksen tarkoituksena on talviuinnin ja saunan avulla kansan terveyden ja kuntoisuuden kohottaminen.
Tämän saavuttaakseen yhdistys

1. pyrkii parantamaan kansan tietoisuutta talviuinnin merkityksestä
2. pyrkii laajentamaan talviuinnin harrastusta, levittämään tietoja siitä ja tutkimaan sen vaikutusta kansan terveyteen
3. pyrkii järjestönsä avulla saamaan parempia mahdollisuuksia talviuinnin harrastajille.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi

1. ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja
2. omistaa tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta
3. toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräystä
4. harjoittaa tavanomaista kioskiliikettä.

3 § Jäsenet

Yhdistyksen jäsenet ovat:
Kunniajäseniä, joilta ei kanneta jäsenmaksua.
Varsinaisia jäseniä, jotka suorittavat liittymismaksun ja vuosittaisen jäsenmaksun.
Hallitus voi nimetä vapaajäseniksi varsinaiset jäsenet, jotka 20 perättäisenä vuotena ovat suorittaneet jäsenmaksunsa.

4 § Jäseneksi liittyminen

Kunniajäseneksi yhdistys voi kokouksessaan kutsua hallituksen esityksestä henkilön, joka on huomattavasti edistänyt yhdistyksen tarkoitusperiä. Esityksen hyväksymiseen vaaditaan vähintään kolme neljännestä kaikista äänestyksessä annetuista äänistä.
Varsinaiseksi jäseneksi pääsee henkilö, jonka hallitus hyväksyy.
Vapaajäsenet ovat vapaita jäsenmaksujen suorittamisesta.

5 § Jäsenen erottaminen

Yhdistyksen hallitus voi katsoa jäsenen eronneeksi yhdistyksestä, jos hänellä on jäsenmaksu maksamatta yhden vuoden ajalta.
Jäsenen, joka toimii vastoin yhdistyksen tarkoitusperiä tai sääntöjä, voi yhdistyksen hallitus erottaa, jos vähintään kaksi kolmannesta hallituksen kokouksessa läsnä olevista hallituksen jäsenistä erottamista kannattaa.

6 § Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja hallitus

Yhdistyksen asioita ja taloutta hoitaa hallitus, johon kuuluvat kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja sekä kahdeksan (8) muuta varsinaista jäsentä ja kaksi vuodeksi kerrallaan valittua varajäsentä. Muut varsinaiset jäsenet hallitukseen valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja heistä eroaa vuosittain neljä (4) jäsentä.
Yhdistyksen vuosikokous valitsee yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan, jota kutsutaan yhdistyksen puheenjohtajaksi.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa sihteerin, taloudenhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt ja hallitus voi tarvittaessa palkata toiminnanjohtajan.

7 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja jompi kumpi yhdessä sihteerin, taloudenhoitajan tai jonkun hallituksen varsinaisen jäsenen kanssa.

8 § Hallituksen kokoukset

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kutsusta ja on päätösvaltainen kun viisi (5) jäsentä puheenjohtaja mukaan luettuna on saapuvilla. Hallituksen kokouksista on pidettävä pöytäkirjaa.
Jos puheenjohtaja on estynyt saapumasta hallituksen kokoukseen, toimii hänen sijaisenaan varapuheenjohtaja, ja jos hänkin on estynyt, hallitus valitsee jonkun muun jäsenensä puheenjohtajan sijaiseksi.
Äänestettäessä ratkaisee yksinkertainen äänten enemmistö. Äänten jakaantuessa tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa, jolloin ratkaisee arpa.

9 § Toimikunnat

Käytännöllisten asiain hoitoa varten hallitus voi asettaa tarpeelliseksi katsomiaan toimikuntia. Toimikuntien toimenpiteet kirjataan hallituksen kokousten pöytäkirjaan. Toimikunnat toimivat hallituksen valvonnassa ja alaisina.

10 § Tilivuosi ja hallituksen toimikausi

Yhdistyksen tilivuosi on kalenterivuosi ja tilit on jätettävä tilintarkastajille helmikuun 15 päivään mennessä.

11 § Yhdistyksen vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidetään huhtikuun 1. päivään mennessä. Vuosikokouksen kutsuu hallitus koolle joko kirjallisesti tai ilmoittamalla siitä tarpeelliseksi katsomissaan päivälehdissä sekä saunan ilmoitustaululla viimeistään seitsemän päivää ennen kokousta. Ylimääräisestä kokouksesta ilmoitetaan samalla tavalla ja samassa ajassa.

Vuosikokouksessa käsiteltävät asiat:

1. vahvistetaan edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös
2. esitetään tilintarkastajain kertomus ja päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle
3. vahvistetaan liittymismaksun ja jäsenmaksujen suuruus
4. hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalle vuodelle
5. valitaan yhdistykselle puheenjohtaja joka toinen vuosi
6. valitaan hallituksen varsinaiset jäsenet erovuorossa olevien tilalle ja varajäsenet
7. valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heidän varamiehensä
8. käsitellään muut hallitukselle vähintään 10 päivää ennen kokousta jättämät esitykset, joista vuosikokoukselle on esitettävä hallituksen lausunto.
Asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä ellei näissä säännöissä toisin määrätä. Äänten jakautuessa tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa, jolloin ratkaisee arpa.

12 § Sääntöjen muuttaminen

Muutoksia näihin sääntöihin voidaan tehdä vuosikokouksessa, jos vähintään kolme neljännestä vuosikokouksessa annetuista äänistä kannattaa muutosehdotusta.

13 § Yhdistyksen lopettaminen

Yhdistyksen lopettaminen voi tapahtua samassa järjestyksessä kuin sääntöjen muuttaminen. Jos yhdistys lopettaa toimintansa, sen omaisuus lankeaa vuosikokouksen päätöksellä Syöpäsäätiölle tai muulle kotimaiselle kansanterveyttä edistävälle rekisteröidylle järjestölle.

14 § Muuta

Muissa epäselvissä asioissa asiat päätetään voimassa olevan yhdistyslain mukaan.

Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.

Tämä sääntömuutos on rekisteröity Patentti- ja Rekisterihallituksen Yhdistysrekisterissä 1.6.2017.

Tampereen Talviuimareiden historia on Kaupinojan Saunan historiaa,

tule tutustumaan siihen!

Tamkoti Pärnu -varauslomake

Nimi(Pakollinen)