Kilpailutoiminta

avantouinti
kilpailu

Kilpaa avantoon!

Avantouinti on laji jossa kilpaillaan tosissaan leikillään. Tampereen Talviuimareilla on monta kunniakasta sijoitusta, sekä avantouinnin SM- ja MM-kisoista että muista avantouintikisoista. SM-kisoissa jaettava ns. ”Laurin Malja” sille seuralle, jonka jäseniä osallistuu eniten kaikkiin sarjoihin, ja tiukan paikan tulleen sijoittuu paremmin, on innokkaan jäsenistömme ansiosta enimmäkseen hyvin viihtynyt Takkatuvan lasikaapissa, mitä nyt välillä vierailee muissa yhdistyksissä tuulettumassa.

Avantoon on kuitenkin turha lähteä hampaat irvissä kroolaamaan. Hengissä maaliin! on meidän ensimmäinen tavoitteemme, ja hyvä porukkahenki kaiken A ja O. Pääasia on uida kilpaa itsensä kanssa ja kerätä pisteitä yhteiseen maljaan.

Perinteinen kilpamatka on 25m rintaa, päälaki ei saa mennä veden alle. Uidaan ikäsarjoissa miehet ja naiset, ja ajanoton kanssa. Kilpasarjoissa uidaan myös viestit. Talviuintikisoissa on myös sarjat Norpille jotka uivat 25m ilman ajanottoa, ja Kuuteille, jotka kastavat. SM-kisoissa uidaan myös 25m vapaauintia ja 50m rintauintia. MM-kisoissa uidaan nykyään rinta- ja vapaauintimatkoja 25m – 450m. Uimarilla on päähine pakollinen, kilpasarjoissa tossut ja käsineet kiellettyjä, muissa sallittuja.

Yhdistyksellä on oma Kilpatoimikunta, jonka tehtävänä on huolehtia ilmoittautumisista ja käytännön asioiden sujumisesta niin kilpareissuilla kuin saunalla järjestettävissä tapahtumissa. Edelleen toimikunta takaa sen, että kilpailijamme tuntevat kilpailujen säännöt ja saapuvat kisoihin valmistautuneina ja varustautuneina, ja että kaikki olemme yhtä joukkuetta!

Kilpatoimikunnan yhteyshenkilön tiedot:

Anne Haanpää
puh 040 567 7007
anne.haanpaa@gmail.com